ping یا پینگ دستوری است که می تواند بسته های tcp/ip را بین دو کامپیوتر ارسال کند و نتایج این ارسال را به ما نشان دهد و ما نیز با استفاده از نتایج این دستور می توانیم از روشن یا خاموش بودن سیستم ها که با یک ip به اینترنت متصل هستند به عبارتی همان سرور یک سایت یا یک سرویس اینترنتی مطلع شویم و ضمن آن سرعت اتصال آن سرور یا سایت به سیستم خودمان را ارزیابی کنیم.
مثال ساده تر: روی یک کوه هستید و مقابل تان نیز یک کوه هست. هنگامی که فریاد میزنید مدت زمانی طول می کشد تا صدا به کوه مقابل رفته و نتایج آن بازگردد که به این عمل نیز پژواک گویند؛ حال دستور پینگ نیز به همین صورت است و نتایج این رفت را اعلام می کند.
در این جا می خواهیم با دستور پینگ بر فرض مثال سرعت ارسال و دریافت یک بسته اطلاعات از کامپیوتر خودمان به سرور گوگل رو متوجه بشویم. برای این منظور لازم است در محیط cmd (نخست از منوی start به run و سپس cmd) این عبارت را تایپ کرده و OK کنیم:
بطور مثال در سیستم من چنین اطلاعاتی نمایش داده می شود:
time= 286 TTL=36
می بینید عبارت time درحال تغییر هست و هر بار یک مقداری را نشان می دهد که این نشان دهنده مدت زمانی است که طول می کشد یک پژواک صورت بگیرد- رفت و برگشت- یعنی مدت زمانی است که طول می کشد یک پاکت Packet به سرور سایت برسد و یا برعکس. کم و زیاد شدن مقدار آن هم می تواند به دلیل ترافیک شبکه و یا ضعف در اینترنت و ISP و یا حتی فاصله و تعداد گذرگاه ها باشد. حال هر چقدر زمان time بیشتر باشد یعنی مدت زمان بیشتری طول می کشد تا اطلاعات از سرور سایت بدست ما برسد.
* time برحسب میلی ثانیه
TTL مخفف کلمه Time To Live است که مقدار آن نشان دهنده عددی است که از یک بسته اطلاعاتی به دیتا می آید. وقتی ما دیتا را توسط اینترنت منتقل می کنیم این اطلاعات به بسته های کوچکی به نام بسته های اطلاعاتی تقسیم می گردند و در کامپیوتر مقصد دوباره بر هم می آیند. این یک فرآیند پیچیده است که لازمه آن فراگیری مطلب TCP-IP می باشد.
همچنین TTL بدین معنی است که هر بسته که وارد اینترنت می شود، حداکثر از چه تعداد روتر یا HOP مجاز است عبور کند. با هر گذر از یک هاپ. مقدار TTL بسته، یکی کم می شود. اگر این مقدار به صفر برسد، اون بسته اصطلاحا Drop می شود.
گاهی اوقات با نتیجه timed out مواجه می شویم که این به این معناست که سروری که مورد پینگ قرار گرفته است فعال نیست و یا ارسال پاکت به آن و دسترسی به آن امکان پذیر نیست و یا زمان آن انقدر طولانی است که منقضی می شود و از تعداد HOP بیشتر از حد مجاز عبور کرده است و ناکام بازمی گردد و اتصال برقرار نمی شود.
در نتیجه با توجه به این خاصیت پینگ می توان سرعت اینترنت خودمان را بسنجیم به این صورت که پینگ سرورهای بزرگ جهان را ملاک قرار بدهیم. چون این سرورها از بزرگ ترین سرورها هستند مطمئنا سرعت بالایی دارند و وقتی ان ها را پینگ کنیم تا حدودی مشخص می کند که سرعت اینترنت ما در دستیابی به این سرور قدتمند چقدر است.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هم میهن ارجمند! درود فراوان!
با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن
"وب بر شاخسار سخن "
هر ماه دو یادداشت ملی – میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.
خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.
آدرس ها:
http://payam-ghanoun.ir/
http://payam-chanoun.blogfa.com/
[گل]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥