در اولین دوره لیگ برتر، پرسپولیس با سرمربیگری علی پروین در فصل ٨١-٨٠ قهرمان شد. پرسپولیس در حالی جام را بالای سر برد که هواداران این زیاد به ورزشگاه آزادی نرفته بودند. آنها فکر می کردند اسقلال در انزلی، حداقل یک تساوی از ملوان می گیرد اما آبی ها شکست خوردند تا پرسپولیس قهرمان اولین دوره شود. درهفته آخر در حالیکه استقلال با سرمربیگری پورحیدری با یک تساوی هم قهرمان می شد با شکست استقلال در انزلی، این پرسپولیس بود که توانست با تک گل ابراهیم اسدی فجر سپاسی را شکست دهد. جام قهرمانی را بر فراز دستان افشین پیروانی می بینید.
اولین قهرمانی یک تیم شهرستانی در فوتبال ایران را سپاهان در دومین دوره لیگ برتر به دست آورد. سپاهان با سرمربیگری فرهادکاظمی در فاصله سه هفته مانده به پایان لیگ با تساوی مقابل پرسپولیس در ورزشگاه تختی جام قهرمانی فصل ۸۱-۸۲ را بالای سر برد.
در سومین دوره لیگ برتر، در رقابت تنگاتنگ استقلال تهران و پاس تهران این شاگردان مجید جلالی بودند که توانستند با شکست ۵برصفر استقلال اهواز در دستگردی جام را بالای سر ببرند.
در چهارمین دوره لیگ برتر، قهرمانی به فولاد خوزستان رسید. این تیم با فرانچیچ در فصل ٨٤-٨٣ مقتدرانه و دوهفته مانده به پایان لیگ بر جام بوسه زد. در تصویر مرحوم عباس نواصرزاده هم دیده می شود.
رقابت سخت استقلال و پاس برای تصاحب جام قهرمان لیگ برتر پنجم با کامیابی استقلالی ها همراه بود،آنها در روزی رویایی در ۱اردیبهشت ٨٥ با پیروزی بر برق شیراز جام را توسط محمود فکری بالای سر بردند.
لیگ برتر ششم با قهرمانی دراماتیک سایپا با دایی به پایان رسید. در رقابت حساس سایپا و استقلال اهواز این شاگردان دایی بودند که در ۷ خرداد ٨٦ در کرج با پیروزی ۲ بر صفر مقابل مس کرمان جام گرفتند.
یکی از به یادماندنی ترین قهرمانیهای لیگ برتر، قهرمانی پرسپولیس در فصل ۸۶-۸۷ است. شاگردان افشین قطبی ۲۸ اردیبهشت۸۷ در حالیکه در استانه از دست دادن جام بودند، با گل دقیقه ۹۶ سپهر حیدری قهرمان شدند.
دومین جام استقلال در لیگ هشتم بدست آمد. در حالیکه همه چیز برای قهرمانی ذوب آهن در اهواز فراهم بود، تیم فولاد خوزستان،۴ گل به ذوب آهن زد تا استقلال با پیروزی یک بر صفر مقابل پیام مشهد قهرمان شود.
فصل ٨٩-٨٨ با دومین قهرمانی سپاهان همراه بود، قلعه نویی که از استقلال جداشده بود توانست یک هفته مانده به پایان لیگ سپاهان را قهرمان کند.
بازهم سپاهان و قلعه نویی بودند که توانستند در فصل ٩٠-٨٩ با اقتدار قهرمان ایران شوند ، این سومین قهرمانی سپاهان و چهارمین جام امیر بود، این بار جام در کرج به انها اهدا شد.
با جدایی قلعه نویی از سپاهان و رفتنش به تراکتور، این بار زلاتکو کرانچار بود که توانست سپاهان را برای چهارمین بار قهرمان ایران کند، این سومین قهرمانی پیاپی طلایی پوشان بود.
لیگ ۱۲باز هم استقلال با قلعه نویی توانست برای سومین بار لیگ برتر رافتح کند، آبی ها در رقابت با سپاهان یک هفته مانده به پایان لیگ در اهواز فولاد را بردند تا جام را کاپیتان مجیدی بالای سر ببرد.
لیگ سیزدهم با دومین قهرمانی فولاد خوزستان همراه بود. در حالیکه روز آخر چند تیم شانس قهرمانی داشتند این فولادیها بودند که با حسین فرکی توانستند با شکست گسترش فولاد تبریز جام را توسط بختیار رحمانی بالای سر برد.
لیگ ۱۴با قهرمانی دراماتیک سپاهان همراه بود.درحالیکه همه حواسها به ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز بود تا تراکتور یا نفت قهرمان ایران شوند، اما با تساوی ۳-۳ دوتیم، سپاهان با شکست سایپا، قهرمان شد.
لیگ ۱۵ با قهرمانی استقلال خوزستان به پایان رسید. در رقابت فشرده سه تیم استقلال خوزستان، پرسپولیس و استقلال تهران ، این پرسپولیس و استقلال خوزستان بودند که در نهایت آبی های خوزستان قهرمان شدند.
و سرانجام لیگ شانزدهم، گرچه هنوز به پایان نرسیده، اما در فاصله سه هفته تا پایان رقابتها چهره تیم قهرمان مشخص شد. پرسپولیس در لیگ شانزدهم با وجودی که در مقاطعی از فصل تراکتورسازی را به عنوان رقیبی جدی در کنار خود می دید، اما در مجموع با ارائه بازی های فوق العاده زیبا و فراتر از حد انتظار با شایستگی به عنوان قهرمانی دست یافت.
گزارش بررسی و مرور تیم های قهرمان در تمامی ادوار لیگ برتر ایران هم به پایان رسید؛ گزارش عملکرد و سرنوشت تیم های قهرمانی که با پرسپولیس شروع شد و با پرسپولیس هم به پایان رسید.
ممنون از گزارش عالیتون