[بهروزرسانی] به نظر میرسد فناناپذیر بودن نوکیا ۳۳۱۰ تنها یک افسانه نیست! چند روز پیش با خبر شدیم قرار است نسل جدید این گوشی خاطرهساز در نمایشگاه MWC 2017 معرفی شود و ظاهرا این بار دیگر موضوع دروغ اول آوریل نیست.
نوکیا ۳۳۱۰؛ فناناپذیر دوستداشتنی!
زمانی برای ما که هنوز ضربهی پنالتی تاریخی روبرتو باجو در فینال جام جهانی ۱۹۹۴ را به یاد داریم، سال ۲۰۰۰ نماد رسیدن به اوج تکنولوژی بود. حتی خیلیها تصور میکردند در سال ۲۰۰۰ دنیا به پایان خواهد رسید. در همین حال که بسیاری منتظر به پایان رسیدن دنیا بودیم نوکیا یکی از محبوبترین گوشیهای تاریخ را معرفی کرد؛ نوکیا ۳۳۱۰، گوشی موبایلی که آنتن نداشت ولی میتوانستیم با آن تماس بگیریم، اساماس بدهیم و گردو بشکنیم! رنگ آبی کاربنی زیبا با دکمهها و نوارهای تزیینی نقرهای در کنار یک صفحهنمایش باکیفیت LCD با رزولوشن ۸۴ در ۴۸ پیکسل و نور پسزمینهی سبز، از دیگر ویژگیهای این گوشی دوستداشتنی بود. شاید پیکسلهای صفحهنمایش نوکیا ۳۳۱۰ در کنار صفحهنمایشهای QHD امروزی اندکی درشت به نظر برسند ولی حداقل خوانایی صفحهنمایش ۳۳۱۰ حتی زیر نور مستقیم خورشید هم حرف نداشت.
تنها دو موجود توانایی این را دارند که از یک انفجار اتمی جان سالم به در ببرند: سوسک حمام و نوکیا ۳۳۱۰!
برخلاف گوشیهای هوشمند پر ادعای امروزی که حتی اجازه نمیدهند به باتریشان دست بزنید نوکیا ۳۳۱۰ اجازه میداد هم قاب پشتی و هم قاب جلویی آن را دربیاوریم. با وجود قابهای اصلی و متفرقهی بیشمار در طرحها و رنگهای متنوع، نوکیا ۳۳۱۰ در زمینهی شخصیسازی یکی از برترین گوشیهای تاریخ محسوب میشود. البته امکانات شخصیسازی این گوشی به اینجا ختم نمیشد؛ میتوانستیم خودمان برای این گوشی زنگ دلخواهمان را برنامهریزی کنیم. محبوبیت این گوشی تا حدی زیاد بود که حتی برای آن کتابهای ساخت زنگ با انواع و اقسام ملودیها از کنسرتو پیانوی شماره ۲ راخمانینف تا موزیک شاد گیلکی به چاپ رسید.
نوکیا ۳۳۱۰ با ابعاد ۱۱۳ در ۴۸ در ۲۲ میلیمتر و وزن ۱۳۳ گرم، کوچکترین یا سبکترین گوشی زمان خود نبود. ولی همین هیکل قوی، آن را به یکی از مقاومترین گوشیهای تاریخ هم تبدیل کرد. این گوشی به حدی جان سخت بود که اگر از دستمان میافتاد بیشتر نگران ترک خوردن زمین بودیم. بنا بر تحقیقات برخی دانشمندان تنها دو موجود توانایی این را دارند که از یک انفجار اتمی جان سالم به در ببرند: سوسک حمام و نوکیا ۳۳۱۰! ۸ حافظهی ذخیرهسازی برای تماسهای ورودی، خروجی و ازدسترفته، تایپ هوشمند T9، ساعت زنگدار، ماشینحساب و ۴ بازی جذاب از جمله بازی کلاسیک «اسنیک» (Snake) از دیگر امکانات عالی نوکیا ۳۳۱۰ بود. باتری قابل تعویض این گوشی در نسخههای مختلف تنها بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت داشت ولی نوکیا ۳۳۱۰ به طرز عجیبی تقریبا هیچگاه به شارژ کردن نیاز پیدا نکرد!
نوکیا ۳۳۱۰ با رکورد فروش ۱۲۶ میلیونی یکی از موفقترین گوشیهای کل تاریخ لقب گرفت. شاید به همین دلیل مایکروسافت پس از خریدن بخش موبایل نوکیا تصمیم گرفت نسخهای بهروز شده از ۳۳۱۰ را تولید کند که با حفظ ظاهر و ابعاد اصلی به یک صفحهنمایش لمسی ۳ اینچی ClearDiamond، دوربین ۴۱ مگاپیکسلی PuerView و نسخهای ویژه از سیستمعامل ویندوزفون مجهز شده بود. البته بهتر است خیلی خوشحال نشویم چون این اتفاق هرگز در واقعیت رخ نداد. این شوخی جالب را مایکروسافت بهعنوان دروغ اول آوریل سال ۲۰۱۴ منتشر کرده بود. در نهایت درست است که نوکیا ۳۳۱۰ صفحهنمایش لمسی، بلوتوث، Wi-Fi و دوربین نداشته، ولی به نظر میرسد از زمان خود بسیار جلوتر بوده، چرا که جک ۳٫۵ میلیمتری صدا هم نداشته است. اصلا شاید اپل ایدهی حذف جک هدفون آیفون را از نوکیا ۳۳۱۰ دزدیده باشد!
نوکیا همیشه خاص بوده